مقـدمـه





عکاسان و هنرمندان عزیز،



من مهران هستم و من هم مثل شما در موج جدید رستاخیز عکاسی با فیلم،‌ شیفته‌ی این کار شدم و همچنان پس از گذشت سال‌ها، از این کار دل‌‌ نبسته‌ام. من همیشه به دنبال این بوده‌ام که بتوانم از این فرآیند بهترین نتایج را بدست آورم و هزینه‌ی گزاف عکاسی با فیلم را برای خودم به حداقل برسانم. پس از ۵ سال بازی و آزمون با تکنیک های مختلف و کارورزی در حوزه‌ی عکاسی آنالوگ و چاپ فاین‌آرت، تصمیم گرفته‌ام که دانسته‌ها و توانایی‌هایم را با شما عزیزان به اشتراک بگذارم و از این طریق، با حمایت و همراهی شما دوستان، بتوانم بیشتر یاد بگیرم و با کسب درآمد از این کار، امکانات بیشتری فراهم کنم که در جهت پیشرفت کارم سازنده باشد.


قطعاً نمی‌توانم ادعا کنم که تمام اطلاعات و مهارت ها را در این عرصه داشته باشم، اما می‌دانم که این کار را دوست دارم و آن را با عشق انجام می‌دهم و کماکان به دنبال یادگیری نکات بیشتر هستم. امیدوارم که بتوانم با تأسیس”لابراتوار عکس کِپلر“ حمایت و رضایت شما عزیزان را بدست آورم.













دربـاره‌ی کِـپـلر‌ 





کِپلر یک لابراتوار عکاسی خانگی کوچک در مرکز شهر تهران است که در جهت ارائه‌ی خدمات و ادوات مورد نیاز عکاسان و علاقمندان به عکاسی، تلاش و معیشت می‌کند.

 

هدف اصلی لابراتوار کِپلر ارائه بهترین کیفیت در زمینه‌ی خدمات ظهور و پردازش فیلم های ‌عکاسی، ‌اسکن نگاتیو و اسلاید، و چاپ تاریکخانه‌ای با حداقل هزینه می‌باشد. کِپلر یک لابراتوار عکاس‌محور است و سازکار آن بطوری طراحی شده که نیاز‌های اعم عکاسان و هنرمندان عکاس - چه حرفه‌ای و چه تازه‌کار - را فراهم کند.


درحال حاضر ممکن است خدمات قابل ارائه‌ی لابراتوار محدود بنظر برسد، اما تلاش بر این است که خیلی زود، با کمک شما عزیزان، امکانات لازم برای خدمات گسترده‌تر مهیا شود.







عکاسی آنالوگ چیست؟ 



 «فرآیند ژلاتین نقره» مرسوم ‌ترین فرآیند شیمیایی ثبت شده برای عکاسی و چاپ است که از اواخر قرن نوزدهم عصر معاصر تا به امروز بین عموم عکاسان جهان شناخته شده است و امروزه با عبارت «عکاسی آنالوگ» یا «عکاسی با فیلم» از آن یاد می‌شود. 

در این فرآیند عموماً از یک سطح صاف (پلیت یا فیلم) استفاده می‌شود که حاوی نمک نقره معلق در ژلاتین است و به تابش نور واکنش می‌دهد تا بتوان از طریق یک فرآیند شیمیایی آنرا به تصویر مورد نظر مبدل نمود و سپس آنرا بزرگنمایی و تکثیر کرد. بعلت کیفیت و دوام بالایی که می‌توان از ژلاتین نقره برای ثبت تصویر و تولید چاپ بدست آورد، شکل‌گیری تاریخ عکاسی متکی به پیدایش چاپ نقره بود و تعریف محصول نهایی یک عکاس بحساب می‌آمد. 


  پس از پیدایش عکاسی دیجیتال و محبوبیت روز‌افزون آن در میان عکاسان در اوایل قرن ۲۱ و شکل‌گیری اینترنت بعنوان یک بستر دیجیتال برای نگهداری و نمایش عکس، و سهولت بی‌سابقه‌ای که برای عکاسان و عموم مردم در این عرصه ایجاد شده بود، فیلم و کاغذ عکاسی به مرور از بازار‌ها غیب شد و کارخانه هایی که آنرا تولید می‌کردند تعطیل شدند و رفته رفته تاریکخانه ها تبدیل به انباری شدند و  از عکاسی آنالوگ فقط یک خاطره باقی‌ مانده بود که داشت بسرعت فراموش می‌شد. 


اما ناگهان بر خلاف انتظار، در اواسط دهه دوم قرن ۲۱، جهان شاهد بازگشت آهسته‌ی عکاسی آنالوگ به میان عکاسان جوان شده بود که موج جدیدی از تاریخ عکاسی معاصر را رقم زد. فیلم‌ها و دوربین‌های قدیمی که در بازار‌ها بعنوان «عتیقه» فروخته می‌شد، توسط عکاسان نوپا جمع‌آوری شد و از آنها تصاویری بدست می‌آمد که حسی تازه و در عین حال آشنا را القا می‌کرد و بصورت دیجیتال در فضای مجازی منتشر می‌شد. این بازگشت به عکاسی با فیلم و ازدواج آن با تجهیزات و تشکیلات دیجیتال باعث شد که بتوان در های جدیدی را در عرصه‌ی عکاسی با نقره باز کرد و امکاناتی فراهم کرد که پیش از این ممکن نبود. 


طلوع دوباره‌ی محبوبیت فیلم و عکاسی با فیلم با استقبال افراد زیادی مواجه شد، و شماری از آنها افرادی بودند که قبلاً به عکاسی آنالوگ می‌پرداختند و دوباره به آن روی آورده بودند؛ اما اکثر آنها افرادی بودند که نسبت به این فرآیند کاملاً بیگانه بودند و به کنجکاوی و علاقمندی خود این کار را انجام می‌دادند و در این میان حتی کسانی بودند که تابحال عکاسی نکرده بودند و به این روش عکاس شده‌اند. 


امروزه مشاهده می‌شود که کارخانه‌ها دوباره به فعالیت خود ادامه داده‌اند و فروش فیلم‌ها و کاغذ‌های عکاسی جدید و به‌روز در بازار‌ها رونق دارد و جامعه عکاسی آنالوگ هرروز بزرگ‌تر و گسترده‌تر می‌شود. 


حال مسئله این است که چرا بشر باید قدمی به عقب بردارد و مشقت کار با ابزار قدیمی را بپذیرد؟ مگر دیجیتال چه کم داشت که فیلم کم ندارد؟ مگر دیجیتال بالاترین کیفیت را در سریع‌ترین زمان برای ما فراهم نمی‌کند؟


 چرا باید خود را درگیر عکاسی آنالوگ بکنیم؟ 

بهترین راه برای درک این مسئله، امتحان کردن است. 


و چه وقتی برای شروع بهتر است از همین حالا؟

دنیای بی‌انتهای عکاسی آنالوگ در انتظار شماست.